Magyarország északkeleti sarka tele van csodákkal.
Sűrű erdőrengeteg, vadregényes völgyek, romantikus várromok, kastélyok, történelmi városok, vízitúrára csábító folyók, szédületes fesztiválok.
Pár ajánlat amit nem érdemes kihagyni.

Tolcsva a kastélyok városa

Tolcsva 18. századi virágzó főúri jellegét jól jellemzi, hogy a környéken sehol máshol nem található ennyi nemesi rezidencia, mint itt.

Egészen pontosan hat csodálatos építészeti műremekkel büszkélkedhet a település.

– Stephan-Zsédényi Kúria
– Rákóczi Kastély
– Soós-Kurucz Kúria
– Kincsem Kastély Szőlőbirtok
– Hélia-D Herba Kastély
– Szirmay-Waldbott Kastély Látogatóközpont

Családtörténeti és kastélytörténeti kiállítás
A kastély és a tulajdonos családok eseménydús, részletekben bővelkedő történetét a termekben berendezett családtörténeti és kastélytörténeti kiállítás alapján ismerhetjük meg. A különleges installációk, érintős képernyők és az interaktív pultok nemcsak a felnőtt látogatók számára hasznosak.

Cím:
Tolcsva , Kossuth Lajos utca 37.

Nyitvatartás:
Hétfő: zárva
Kedd: 10- 16
Szerda: 10- 16
Csütörtök: 10- 16
Péntek: 10-16
Szombat: 10- 16
Vasárnap: zárva

Belépődíjak:
Felnőtt: 1.200 Ft/fő
Diák: 600 Ft/fő
Nyugdíjas: 600 Ft/fő
Családi: 2.500 Ft

A környéken számos túra lehetőség kínálkozik, amely a bakancsos turizmus kedvelőinek és a most divatos nordic walking túrázóknak is igazi felüdülést jelenthet. A vidék két keréken is bejárható, erre a célra Tolcsván lehetőség van kerékpárkölcsönzésre. A kerékpárok a Borászati Kultúra Házából kölcsönözhetők, ahol a turisták útmutatást kapnak a településen és a környékén lévő túraútvonalakról.

Kétség nem fér hozzá, hogy aki Tolcsvára ellátogat maradandó élményekkel távozik majd, hiszen a szabadidő eltöltésére megannyi lehetőség kínálkozik. Az épített örökségeiben gazdag település vonzerejét a világhírű hegyaljai borok mellett, a térség szemet gyönyörködtető, szinte érintetlen természeti szépsége teszi különlegessé.


A füzéri vár hazánk egyik csodája

A Zempléni-hegységben, egy meredek oldalú vulkáni kúpon magasodik Füzér vára, Magyarország 7 természeti csodájának egyike. A hatalmas, szabályos hegycsúcson álló vár távolról nézve hazánk egyik leglátványosabb vára. A felújítás után 2016 tavaszától a vár legnagyobb része teljesen újjáépítve várja a látogatókat.

Füzérvár.hu

Megközelítés: Sátoraljaújhelytől 25 km Pálházán keresztül Füzér. A faluba beérve, azon teljesen át kell hajtani, a központban jobbra, majd balra fordulva érünk a táblákkal is jelzett parkolóhoz.

Nyitvatartás:
Május: minden nap: 10.00-18.00
Június 1. – Augusztus 31. között minden nap: 10.00 – 20.00

Belépődíjak:
Felnőtt: 1.700 Ft
Diák/Nyugdíjas: 1.100 Ft


A regéci vár egyik legnépszerűbb kirándulóhely

A regéci vár neve fogalom a magyar történelmet ismerő emberek számára. Ha vesszük a fáradságot és elutazunk a vadregényes zempléni hegyek egyik ormát koronázó várromhoz, üljünk le az évszázadoktól megfakult kőfalak közé kissé elmélkedni.

Regécivár.hu

Megközelítés: Gyalog: Regécről a templomtól nem messze kanyarodik balra a főútról a kék és a piros jelzésű út, innen 2,5 km után az egyre emelkedő, jól jelzett turistaúton érünk fel a várba. Mogyoróskáról a kék jelzésen fél óra sétával jutunk a várhoz.

Autóval: a falut Háromhuta felé elhagyva táblák jelzik a vár felé vezető, jobbra leágazó kis, keskeny utat. Az erdei út egészen a vár aljáig felvisz, azonban főleg a második fele elég nehezen járható, érdemes a közbenső két parkolóhely valamelyikénél hagyni a kocsit, és gyalog folytatni az utat.

Nyitvatartás:
Április 1-től október 20-ig 09.00-18.00 óráig.

Belépődíjak:
Felnőtt: 500 Ft
Diák/Nyugdíjas: 300 Ft


Boldogkő vára a Zemplén őrszeme

A Zempléni-hegység nyugati szélén egy hatalmas kopár sziklagerincen magasodnak Boldogkő várának romjai. A hihetetlenül meredek, szinte függőleges falú sziklán álló festői vár nemcsak a Zemplén, hanem egész Magyarország egyik legkülönlegesebb vára.

Boldogkővára.hu

Nyitvatartás:
Április. 01-30-ig, H-V 10.00-17.00
Május. 01- Augusztus. 31, H-V 08.00-18.00

Belépődíjak:
Felnőtt: 800 Ft
Diák/Nyugdíjas: 400 Ft
A parkolás 400 Ft, mely beleszámít a vár belépőjébe.


Pálházi Erdei Kisvasút

Hazánk legrégibb keskeny-nyomtávú kisvasútját sem szabad kihagyni!

Pálháza községből Kőkapuig közlekedik a rendkívül látogatott Kemence patak völgyében, a Zempléni Tájvédelmi Körzet legszebb részein.

Napi három vonatpárt üzemeltetnek áprilistól októberig.

Pálházi Erdei Kisvasút


Fesztiválok:

– Bortúrázók Éjszakája Tolcsván (június)

– Gönci Barack Vigasság (július)
– Bor, mámor… Bénye (július)
– Monoki Babfesztivál (július)

– Tolcsvai Borfesztivál (augusztus)
– Tokaji Írótábor (augusztus)
– Országos Csokoládé Fesztivál (augusztus)
– Zempléni Fesztivál (augusztus)

– Mádi Furmint Ünnep (szeptember)
– Tokaji Ősz (szeptember)

– Tolcsvai Szüreti Felvonulás (október)

A Babits Pincészet elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt. Internetes áruházunkban szeszes italok találhatók, ezért a honlapot csak 18 éven felüliek látogathatják.

Kérünk, igazold életkorod!