2019

Késői Szüretelés Sárgamuskotály “170g”

Édes fehér tokaji borkülönlegesség

(A képek tájékoztató jellegűek.)

8 000Ft 500ml

170 gr maradék cukor
11% alkohol

Nagyon késői, november végi szüretből készült töppedt szőlőszemeket tartalmazó Sárgamuskotály borunk a Sárgamuskotály fajtájához képest igen diszkrét, friss illattal, érett körtés almás jegyekkel bír. Ízében vidám élénk savak lelhetők fel, almás, citrusos, egzotikus jegyekkel. Amolyan gasztro- édesbor, amit különféle sós és édes ételekkel is sokoldalúan lehet bátran párosítani.

Története:
A Poklos dűlő tetején lévő sorokat évről évre megdézsmálják a szarvasok. 2019-ben sikerült megóvni a szőlőt a késői szüretig, így jött létre ez a különlegesség.
A nevét pedig onnan kapta, hogy a korábbi években a Borászaton belül egy szintén kitűnő évjáratú Furmint borunkat (melynek 180 gr volt a maradék cukra), csak 180 grammként emlegettünk, majd ilyen néven hoztuk forgalomba is.
Mivel ez a késői szüretelésű Sárgamuskotály is ehhez hasonló kuriózum, így egyértelmű volt, hogy nem kaphat más nevet, mint a „170g”.

Elért eredmények:

  • XIX. Syngenta Országos Borverseny – Nagy Arany minősítés
  • Winelovers TOP 100 Magyar bor 2020

A Babits Pincészet elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt. Internetes áruházunkban szeszes italok találhatók, ezért a honlapot csak 18 éven felüliek látogathatják.

Kérünk, igazold életkorod!