A Szegi község feletti Poklos dűlő aljában, festői környezetben helyezkedik el a XVII.-XVIII. században épült hangulatos borház. Itt található Tokaj-hegyalja legmélyebb pincéje, a Szegi pince.

A vendégeket szezonálisan grill és egyéb borhoz illő ételek és a teljes bor szortiment várja. Az épületet a Mudrány család kezdte el építeni 1600-as évek végén, később leszármazottaik Mudrány Pál, majd őt követően Mudrány András bővítették a borházat és alakították ki a pincét. Az államosítás után a Tokaj Hegyaljai Állami Borkombinát tulajdonába került.

Ezt követően romos állapotban került a család tulajdonába 2000-ben. Teljes felújítás után mára ismét hajdani pompájában áll. Ez Tokaj-Hegyalja legmélyebb pincéje, 40 méter mélyen található a földfelszín alatt, ahová 82 lépcsőfok vezet, olykor a meredeksége eléri a 65 fokos szöget is. A pince felső rétegében a kőzet bazalt, az alján riolit tufa található. A hőmérséklet lent 10-13 C, páratartalma 98%. Belmagassága helyenként eléri a 8 métert, melynek látványa egyedülálló.

A család borai mind hazai, mind nemzetközi borversenyeken kiemelkedő eredményeket értek el (például: XXII. Országos Borverseny 1963-as 6 puttonyos Tokaji Aszú Champion díjat nyert).

A Babits Pincészet elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt. Internetes áruházunkban szeszes italok találhatók, ezért a honlapot csak 18 éven felüliek látogathatják.

Kérünk, igazold életkorod!