A Babits Pincészet Kft. a 2017.12.18-án kelt támogatói okirat alapján 187.608.320 Ft vissza nem térítendő támogatásra vált jogosulttá a Vidékfejlesztési Program keretein belül a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága által.

A Babits Pincészet Kft. a Mád, Árpád utca 54. szám alatt lévő telephelyén Borászat építése és a borászati tevékenység végzéséhez kapcsolódó gépbeszerzés megvalósult.

Az építési beruházás engedélyezési kérelme a Tokaji Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője, mint elsőfokú építésügyi hatóság által 2016.10.15- én kiadott határozata alapján 2016. november 23-án jogerőre emelkedett.

Az építési munka közbeszerzés köteles, a közbeszerzés sikeres lezajlását követően a nyertes kivitelezővel történő szerződéskötésre 2018. május 24-én került sor, majd az építési beruházás megvalósult 2020.05.07- én.

Jelen fejlesztéssel a borászat célja volt megteremteni a termelés energiahatékony és modern infrastrukturális hátterét, amely a zavartalan működés mellett biztosítja a kapacitás jelentős növelését.

Az épület műszaki paramétereit tekintve a gravitációs rendszerű használati mód került kialakításra, így csökkentve az energiafelhasználás igényét. Jelen fejlesztéssel a borászat célja megteremteni a termelés energiahatékony és modern infrastrukturális hátterét, amely a zavartalan működés mellett biztosítja a kapacitás jelentős növelését.

A kiszámítható működést megcélozva beszerzésre kerültek az alábbi eszközök:

A beruházás hozzájárul a minőségi borkészítéshez, valamint az alkalmazottak megtartása mellett új alkalmazottak felvételét teszi lehetővé.

A Babits Pincészet elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt. Internetes áruházunkban szeszes italok találhatók, ezért a honlapot csak 18 éven felüliek látogathatják.

Kérünk, igazold életkorod!